Victoria Hellberg

Lektör & Redaktör 

Min stora hobby och passion har alltid varit text i alla dess former; skriva, läsa och prata om litteratur, låttexter och artiklar har alltid  varit mitt hjärteämne. Den ständiga röda tråden sedan jag var 6 år, då jag lämnade Kalle Anka och hans värld bakom mig och istället introducerades för Tolkien, har varit just böcker. Jag har sedan dess inte lämnat mitt hem en endaste gång utan en bok i väskan.
Vanligtvis är det fantasy eller romance man finner mig läsandes, det är även de genrerna som min utbildning är störst inom. Men det finns en viss svaghet och fascination för skräck, så egentligen är jag nog en allätare av litteratur - så länge den är välskriven. 

Jag har varit rätt vilsen kring vad jag vill bli när jag blir stor, det finns så otroligt många roliga yrken där ute! Vården har hållit mig hårt i 12 år och skolans värld har funnits i 3 (där jag även påbörjat en ämneslärarutbildning inom svenska).
Det som har lockat mig, och alltid funnits vid sidan av dessa yrken, är landets alla högskolor och universitets fristående kurser inom litteratur- och språkvetenskap. Jag har slukat dessa kurser som om mitt liv hängt på det och med åren samlat på mig mer högskolepoäng inom dem än vad jag orkar räkna ihop.

Efter att ha varit tveksam till Instagram, under en längre period än jag vill erkänna, så finns även jag där nu. Mitt bokkonto @kafferatur är mitt favoritställe att hänga på nu för tiden. Det har öppnat flera dörrar för mig kring läsande, skrivande och har gett mig ett kontaktnät jag är otroligt stolt över! Det är även där många av mina kunder hittar mig då det titt som tätt hamnar lite skrivtips där - så in och kika vettja´!

Just ja, jag skriver även själv på två bokmanus inom fantastiken och har fått en julig men ryslig fantasynovell publicerad -21.

Mitt motto är att skrivandet ska vara roligt, strukturerat och en lagsport.
Hur det hänger ihop?
Skicka iväg ett mejl eller boka ett möte så tar vi det då!

Kram
Victoria