Sagt om mig och mina tjänster

"Att dela vad man skrivit med någon är väldigt intimt, som om man blottar en del av ens själv. Jag har suttit på nålar för att veta vad hon tycker och i utlåtandet var hon noggrann, så konkret, så peppande...

Utöver lektörsutlåtandet och kommentarer i manuset ska vi dessutom ses och diskutera manuset. Att bolla redigering och idéer med henne är ovärderligt. Hon ger en utrymme att vara kreativ, samtidigt som hon riktar en mot "rätt" håll."

Raya Kadhem

@raya.writer

"Du är fantastisk på att se styrkor och svagheter. Feedbacken öser du ur dig så man inte behöver fundera på vad du menar. Manuset kommer få ett lyft tack vare dig. Men det viktigaste är att jag utvecklas av din feedback och kommer vidare. Tack så mycket! Ska jag anlita någon igen så blir det definitivt dig Victoria."

Helena Rydberg

@helenarydberg1

"Att anlita en lektör till sitt textbarn är ingen lätt sak. När jag fick tips om Victoria kändes det verkligen helt rätt redan från början. Med entusiasm tog hon sig an mitt "textbarn" och har med sitt skarpa öga och konstruktiva kommentarer hjälpt mig att lyfta manuset till helt nya höjder. Nu är manuset förlagsredo, men det hade inte gått utan Victorias pepp och kunskap! Ovärderlig hjälp, så skönt att bli ett "vi" i ett annars ensamt arbete! "

Anna Sivenius Rattigan

@Anna_Rattigans_bokprojekt

"Även en författare med "flera böcker i bagaget" blir blind för sin egen text, därför är lektörens knivskarpa öga guld värt. Mitt lilla urban fantasy/folktro/skräckprojekt hade gett

mig huvudvärk av och till i över ett års tid. Jag visste vart jag ville komma men lyckades inte riktigt nå dit, ett problem som proffsiga Victoria hjälpte mig att råda bot på.

Hon inte bara övertygade mig om att det var helt rätt att byta berättarperspektiv, hon hjälpte mig även att se obalansen i den dramaturgiska kurvan och visade hur jag ganska enkelt kunde skriva om stora delar av texten utan att för den sakens skull ändra grundidén till storyn. Resultatet blev samma berättelse i ett nytt, finputsat fodral.

Vilken fantastisk känsla!

Victorias kritik är saklig, rak på sak och väl underbyggd. Hon motiverar alla förslag till ändringar med en hängivenhet och passion som både inspirerar och väcker hopp. Jag törs nog säga att det är tack vare henne som mitt femte manus har hittat hem till ett förlag.

Jag rekommenderar henne varmt, alla dagar i veckan!"

Malin V. Olsson

@malin.v.olsson

Författare till serien om Veronica Harrington och Hårganatt (datum okänt)

"När mitt manus återvände från Victoria var det som att alla mina blockeringar och funderingar försvann! Hon såg saker jag aldrig sett, pekade ut saker som kunde åtgärdas och kompletterade med fenomenala lösningar och ideér. Hon pratade vördnadsfullt om mina karaktärer som om de vore levande människor. Hennes kritik är ärlig, respektfull och jag hade en hoppfull känsla i magen efteråt och jag skrev som aldrig förr.

Hon är ett proffs!"

Matilda Sahlberg

"Att få arbeta tillsammans med dig är helt fantastiskt. Du tar emot mina ord, mitt manus, med sådan vördnad att jag blir rörd. Du lyfter, peppar och ger direktiv nästan i samma andetag. Otroligt!

Att ha dig som skrivcoach, lektör eller redaktör rekommenderar jag alla. Det är glatt och professionellt på samma gång.

Tack! Tack för att du har tagit dig an mig."

Dorotea Pettersson 

@doroteapettersson

Skrivterapeut, författare och coach

"Victoria har knivskarpa ögon och en fenomenal förmåga att lyfta fram tankar och råd som gör att du kan ta ditt manus till nya höjder. Hon är otroligt lätt att prata med, levererar klockrena kommentarer och bidrar med energi och pepp som gör att man vill kicka igång redigeringen direkt. Jag blev så rörd hur hon tagit till sig min text och nu har jag en fantastisk känsla i kroppen över vad mitt manus kan bli. Det märks verkligen att hon både kan och brinner för det hon gör! "

Elina Kangas

@elina.kangas.forfattare

Författare till Ett illegitimt barn

"Ödmjukt men knivskarpt levererar hon så mycket kloka och matnyttiga råd tillsammans med en massa pepp som verkligen sparkar igång skrivarglädjen! Hon har en helt otrolig förmåga att läsa mellan raderna och se nyanser i texten. Jag blev tårögd över hur fint och solklart hon tagit till sig och analyserat min text, som dessutom är tusen gånger bättre nu efter hennes hjälp. Hon är helt enkelt fantastisk!"

Christina Öhman

@kickisbokhylla

Författare till Under Svart Himmel

"Att välja Victoria som lektör var ett självklart val för mig och jag rekommenderar varmt henne till dig som vill förbättra ditt manus. Hon kommer ödmjukt leda dig på rätt väg, få dig att se det du behöver se, få dig att mejsla fram det där lilla sista som just ditt manus behöver. Victoria har en knivskarp blick och ställer de rätta frågorna, utmanar dig till att tänka steget längre. Jag kunde med Victorias hjälp avsluta redigeringen med en nöjd och skön känsla i kroppen att mitt manus verkligen nått sin högsta potential."

Sofia Striid

@sofia.a.striid

Författare till Klinik 13

"Victoria lyckas förmedla konstruktiv feedback samtidigt som hon genom sina klockrena kommentarer har fått mig att vilja ta tag i manuset med nya tag. Där jag stått fast, där har hon hjälpt mig framåt. Efter denna tid med Victoria har jag börjat se på mitt manus som någonting som kan stå på läsarens hyllor inom en snar framtid. Tack vare hennes feedback och även hennes pepp, älskar jag mitt manus igen efter viss tid av tveksamhet. "

Linnea Engman

@linneaengman.author

Författare till Gudar av röta och undergång (2023)

"Alltså jag kan verkligen inte sätta ord på vad detta samtal gjort med mig ❤️ jag låg bokstavligen på golvet (efter yogan visserligen) och grät imorse över alla oklarheter men det känns så jäkla tryggt nu att åtminstone fått lite klarhet någonstans. Hade inte väntat mig något så pass stort. Det känns så himla bra nu med någorlunda plan och vetskap om att jag inte är helt ute och cyklar, jag vet hur jag ska jobba nu och det har förändrat massor ❤️"

Ifiyenia Ellis

@ifiyenia_skriver