Sagt om mig och mina tjänster

"Tidens hjärta har fått sig en redaktörsgenomgång av fantastiska Victoria Hellberg @kafferatur. Tack för ditt otroligt noggranna och pricksäkra jobb! Jag känner mig verkligen trygg med en så skarpsynt redaktör. 🥰

Du har även fått mig att bli tårögd flertalet gånger när jag kommit till glada utrop och kommentarer där du förklarar vad som är extra bra. 😍"

Elisabeth Berglund

@possibilia.se

Författare till Eldbarnet och Tidens hjärta

"Victoria Hellberg @Kafferatur har varit min proffsläsare för båda mina böcker. Och snacka om proffs!

Hon gör en bedömning, ger feedback med konstruktiv kritik, förslag på förbättringar, kollar storyn, gestaltning, karaktärer och liknande. Hon har även gett kommentarer om språk. Det tycker hon är extra viktigt i en bok riktad till barn.


Victorias fokus som lektör är att jag som författare verkligen ska nå min tänkta målgrupp.

En av hennes första frågor var: "Vem är din målgrupp, har du tagit fram personas?"

Hon har gått igenom texterna grundligt och gett mig ett utlåtande med tydlig, konstruktiv och uppmuntrande kritik.
Jag har fått hjälp med både vad som fungerar bra och vad som behöver förbättras gällande text och illustrationer.
Dessutom är hon snabb och håller alltid vad hon lovar.

Och hon har ett äkta engagemang i arbetet. Det betyder mycket!

Victorias motto är att skrivandet ska vara roligt, strukturerat och en lagsport. Och det kan jag skriva under på!

Så är det att jobba tillsammans med henne!"

Malin Gustasson

@diktning

Författare till Familjer och Mammor

"Det var inte lätt att släppa iväg mitt manus, men Victoria är fantastisk på att hitta styrkor och svagheter och hon levererade feedbacken på ett sätt som gjorde att jag satt och skrattade och nickade mig igenom hennes kommentarer. Jag gillar raka rör och det är verkligen vad Victoria ger, för utan det hade varken jag eller mitt manus kunna utvecklas så som det faktiskt gjorde – från något med potential till "Det här är riktigt bra!".
Hennes kritik är väldigt väl underbyggd med motiveringar till varför vissa ändringar behöver ske och jag är så oerhört tacksam att hon ville ta sig an manuset och fick oss att växa. Tack! "

Maria Lyly Corlin

@mlcbocker

"Skicka inte ditt manus till Victoria om du inte vill ha en liten mörk varelse på axeln som ger dig mordiska tankar när du redigerar efter hennes kommentarer. Inte för att lektören är elak utan för att hon kommer med konkreta förslag på hur du kan göra din berättelse mer skrämmande och bättre, men bara om det är det som du är ute efter.

Att skicka manus till en lektör var lika läskigt som mitt manus nu kommer att bli efter lektörsgenomgången. Ingenting undkommer Victoria och det märks att text och berättande är något hon brinner för. Det har varit väl investerade pengar, både för mitt manus och min personliga utveckling när det kommer till skrivande, att anlita Victoria som lektör. Rekommenderas varmt, men var beredd att ge den lilla varelsen på axeln det den vill ha, annars vet man inte hur det slutar..."

Stina Rundqvist

@a.fantasy.life

Författare till Näcken

"Att dela vad man skrivit med någon är väldigt intimt, som om man blottar en del av ens själv. Jag har suttit på nålar för att veta vad hon tycker och i utlåtandet var hon noggrann, så konkret, så peppande...

Utöver lektörsutlåtandet och kommentarer i manuset ska vi dessutom ses och diskutera manuset. Att bolla redigering och idéer med henne är ovärderligt. Hon ger en utrymme att vara kreativ, samtidigt som hon riktar en mot "rätt" håll."

Raya Kadhem

@raya.writer

Författare till A Kindom of Deceit

"Ödmjukt men knivskarpt levererar hon så mycket kloka och matnyttiga råd tillsammans med en massa pepp som verkligen sparkar igång skrivarglädjen! Hon har en helt otrolig förmåga att läsa mellan raderna och se nyanser i texten. Jag blev tårögd över hur fint och solklart hon tagit till sig och analyserat min text, som dessutom är tusen gånger bättre nu efter hennes hjälp. Hon är helt enkelt fantastisk!"

Christina Öhman

@kicki.ohman

Författare till Under Svart Himmel och Under Mörk Jord

"Du är fantastisk på att se styrkor och svagheter. Feedbacken öser du ur dig så man inte behöver fundera på vad du menar. Manuset kommer få ett lyft tack vare dig. Men det viktigaste är att jag utvecklas av din feedback och kommer vidare. Tack så mycket! Ska jag anlita någon igen så blir det definitivt dig Victoria."

Helena Rydberg

@helenarydberg1

"Att anlita en lektör till sitt textbarn är ingen lätt sak. När jag fick tips om Victoria kändes det verkligen helt rätt redan från början. Med entusiasm tog hon sig an mitt "textbarn" och har med sitt skarpa öga och konstruktiva kommentarer hjälpt mig att lyfta manuset till helt nya höjder. Nu är manuset förlagsredo, men det hade inte gått utan Victorias pepp och kunskap! Ovärderlig hjälp, så skönt att bli ett "vi" i ett annars ensamt arbete! "

Anna Sivenius Rattigan

@anna_sivenius_rattigan_author

Författare till Odödlig Jord

"Även en författare med "flera böcker i bagaget" blir blind för sin egen text, därför är lektörens knivskarpa öga guld värt. Mitt lilla urban fantasy/folktro/skräckprojekt hade gett

mig huvudvärk av och till i över ett års tid. Jag visste vart jag ville komma men lyckades inte riktigt nå dit, ett problem som proffsiga Victoria hjälpte mig att råda bot på.

Hon inte bara övertygade mig om att det var helt rätt att byta berättarperspektiv, hon hjälpte mig även att se obalansen i den dramaturgiska kurvan och visade hur jag ganska enkelt kunde skriva om stora delar av texten utan att för den sakens skull ändra grundidén till storyn. Resultatet blev samma berättelse i ett nytt, finputsat fodral.

Vilken fantastisk känsla!

Victorias kritik är saklig, rak på sak och väl underbyggd. Hon motiverar alla förslag till ändringar med en hängivenhet och passion som både inspirerar och väcker hopp. Jag törs nog säga att det är tack vare henne som mitt femte manus har hittat hem till ett förlag.

Jag rekommenderar henne varmt, alla dagar i veckan!"

Malin V. Olsson

@malin.v.olsson

Författare till serien om Veronica Harrington och Hårganatt

"När mitt manus återvände från Victoria var det som att alla mina blockeringar och funderingar försvann! Hon såg saker jag aldrig sett, pekade ut saker som kunde åtgärdas och kompletterade med fenomenala lösningar och ideér. Hon pratade vördnadsfullt om mina karaktärer som om de vore levande människor. Hennes kritik är ärlig, respektfull och jag hade en hoppfull känsla i magen efteråt och jag skrev som aldrig förr.

Hon är ett proffs!"

Matilda Sahlberg

"Victoria lyckas förmedla konstruktiv feedback samtidigt som hon genom sina klockrena kommentarer har fått mig att vilja ta tag i manuset med nya tag. Där jag stått fast, där har hon hjälpt mig framåt. Efter denna tid med Victoria har jag börjat se på mitt manus som någonting som kan stå på läsarens hyllor inom en snar framtid. Tack vare hennes feedback och även hennes pepp, älskar jag mitt manus igen efter viss tid av tveksamhet. "

Linnea Engman

@linneaengman.author

Författare till Gudar av röta och undergång

"Att få arbeta tillsammans med dig är helt fantastiskt. Du tar emot mina ord, mitt manus, med sådan vördnad att jag blir rörd. Du lyfter, peppar och ger direktiv nästan i samma andetag. Otroligt!

Att ha dig som skrivcoach, lektör eller redaktör rekommenderar jag alla. Det är glatt och professionellt på samma gång.

Tack! Tack för att du har tagit dig an mig."

Dorotea Pettersson 

@doroteapettersson

Skrivterapeut, författare och coach

"Victoria har knivskarpa ögon och en fenomenal förmåga att lyfta fram tankar och råd som gör att du kan ta ditt manus till nya höjder. Hon är otroligt lätt att prata med, levererar klockrena kommentarer och bidrar med energi och pepp som gör att man vill kicka igång redigeringen direkt. Jag blev så rörd hur hon tagit till sig min text och nu har jag en fantastisk känsla i kroppen över vad mitt manus kan bli. Det märks verkligen att hon både kan och brinner för det hon gör! "

Elina Kangas

@elina.kangas.forfattare

Författare till Ett illegitimt barn

"Att välja Victoria som lektör var ett självklart val för mig och jag rekommenderar varmt henne till dig som vill förbättra ditt manus. Hon kommer ödmjukt leda dig på rätt väg, få dig att se det du behöver se, få dig att mejsla fram det där lilla sista som just ditt manus behöver. Victoria har en knivskarp blick och ställer de rätta frågorna, utmanar dig till att tänka steget längre. Jag kunde med Victorias hjälp avsluta redigeringen med en nöjd och skön känsla i kroppen att mitt manus verkligen nått sin högsta potential."

Sofia Striid

@sofia.a.striid

Författare till Klinik 13

"Alltså jag kan verkligen inte sätta ord på vad detta samtal gjort med mig ❤️ jag låg bokstavligen på golvet (efter yogan visserligen) och grät imorse över alla oklarheter men det känns så jäkla tryggt nu att åtminstone fått lite klarhet någonstans. Hade inte väntat mig något så pass stort. Det känns så himla bra nu med någorlunda plan och vetskap om att jag inte är helt ute och cyklar, jag vet hur jag ska jobba nu och det har förändrat massor ❤️"

Ifiyenia Ellis

@ifiyenia_skriver